Как да носите клин?

media
media
media

Клиновете са един от най-големите трендове в дамската мода през последните няколко години. Те са чудесен начин за подчертаване на извивките на тялото.

Носенето на подходящ тип клин в правилна комбинация с блуза (риза, тениска, топ) и обувки може да направи така, че да изглеждате по-високи и като цяло да изглеждате по-добре.

Вижте една интересна и изчерпателна инфографика, която показва как най-добре се съчетават различни клинове, обувки и други дрехи.Клиновете са една от най-гъвкавите дрехи в дамския гардероб, с които можете да изглеждате и стилно, и небрежно – стига да знаете как. Обикновено клиновете се носят така, че да заместят чорапогащника, но с правилните трикове можете да ги носите и като панталон. Обувките също са важни. Сандалите, високите токчета, платформите, ботушите трябва да бъдат подходящо подбрани. Искате ли да носите клин в офиса? Разберете дали е приемлива тази мода. Кога да носите клин с принтове? Как да носите туника с клин?

Вижте отговорите на тези и още въпроси.


 1. Правилен размер на клина

Важно е да носите клин (и всяка една дреха, всъщност) в подходящ размер. Не трябва да е твърде стегнат или твърде отпуснат – така ще покрие краката ви перфектно. Правилно избраният клин ще ви даде комфортно усещане, ще повиши увереността ви.

За някои тела клиновете не са опция (ако имате повечко целулит, например, не носете клин).


 1. Клиновете като панталони

Функционално, клинът може да се разглежда като вид панталон. Ако можете уверено да излезете от вкъщи, носейки панталон, направете това и с клин. Съчетайте го с по-дълго яке или топ. Клиновете и туниките са добра комбинация, но може да съчетаете и с рокля, пола, дори с къси панталони.


 1. Подходящите обувки

Никога не носете клин с неподходящи обувки. Клиновете изглеждат страхотно със сандали, високи ботуши до коляното, боти. Черни обувки с черен клин ще ви направят визуално по-високи. Когато съчетавате клин с токчета, изберете обувките да са в цвета на горната част от облеклото ви – така няма да изглеждате тромави. С подходящите цветове ще получите добри варианти и с мокасини и балеринки.


 1. Дължината на клина

Вашият любим черен клин може да ви помогне да изглеждате добре в много случаи. Но обикновените движения на краката често го повдигат нагоре или го правят отпуснат в областта на коленете.

Ако усетите, че това се случва често, време е да превърнете този клин в домашна дреха и да го замените с нов с подходящата дължина.


 1. Клиновете не са дънкови клинове

Не бъркайте дънковите клинове с клинове. Джегингс са нещо средно между дънки, клин и панталон. Лесно могат да заменят панталона. Джегингс в класическото синьо на денима, съчетани с кремав пуловер и мокасини, може да ви даде удобен, но и елегантен вид. Късият топ не е подходящ за обикновените клинове, но се съчетава добре с джегингс. Преди всичко, обаче, уверете се, че формите на тялото ви са подходящи за джегингс.


 1. Момичешка визия с клин

Носете клин с:

 • плетени рокли – колкото по-цветни и ярки, толкова по-добре
 • туники
 • асиметрични потници и туники
 • къси рокли
 • пуловери – най-добре дълги
 • дълги жилетки


 1. С клин на работа

Преди да обуете клин и да отидете с него в офиса, уверете се, че той е част от позволения дрес код там. Клиновете могат да изглеждат непринудени, несериозни и игриви. Могат да изглеждат съвършено. Но изобщо да не са подходящи за офис облекло.


 1. Клиновете и горната част на облеклото

 • Ако носите клин на работа, нека той да е от материя, която не е много спортна. С памучен клин ще изглеждате небрежно, а това не е добре на работното място. Вариантите са кожен, велурен или дънков клин, за да бъде облеклото ви на ниво. Винаги внимавайте с какво съчетавате кожения си клин.
 • Избягвайте клиновете с шарки и принтове на работа. Клиновете в по-тъмен цвят са добър избор.
 • Късо сако или кожено яке и обикновена рокля под него ще изглеждат добре с клин.
 • Блуза или риза и пола в тъмен нюанс могат чудесно да се съчетаят с клин (полата да не е прекалено къса).
 • Комбинацията клин + дълъг пуловер и колан + високи ботуши изглежда наистина хубаво.
 • Дънков клин с туника и обувки тип балеринки също е подходящо облекло за традиционно по-небрежните петъци.
 • Шалът и дългите бижута около врата могат да добавят чар.


 1. С клин в свободното време

 • В свободното си време комбинирайте клин с къса рокля. Плетена (през зимата) или ефирна (през лятото) рокля, съчетана с памучен клин в подходящ цвят, стои чудесно.
 • За рокля с повече цветове, изберете едноцветен клин.
 • Ако роклята е едноцветна, може да изберете клин с шарка + някакъв шал.
 • Ако съчетаете клин с многоцветна пола, изберете едноцветен клин.
 • С едноцветна риза може да носите многоцветен клин.
 • Ако комбинирате клин с къси панталони, това ще ви придаде симпатичен и небрежен вид. Носете обикновени ниски обувки с тази комбинация.
 • Ако предпочитате шарени клинове, съчетайте ги с едноцветен и семпъл топ, рокля, риза, панталон или обувки. 1. С клин на училище

За тийнейджърките дълъг топ с клин, готин шал и обикновени (черни или цветни) обувки може да бъде идеалното облекло за училище. Уверете се, че ризата (туниката, потникът) покрива изцяло дупето, за да изглеждате максимално добре.


Е, сега вече знаете как да носите клин. Време е да покажете собствения си стил.