Как да изберем най-доброто облекло за спане?

media

В предишната ни статия Ви разказахме за детайлите, отличаващи качественото дамско боди.

С настоящата статия ще Ви помогнем да станете експерти в избора при покупката на пижама или нощница. :)

 

Пазарът е залят с различни модели, материи, щампи… и изборът е доста труден!
Когато избираме дамска пижама, мъжка пижама, детска пижама, нощница, е добре да обърнем внимание на няколко основни неща:

 

Материята – отново в основата на високото качество

-         Пижамите е добре да са произведени от естествен памук, който е проветрива, дишаща и антиалергична материя. За неговите свойства и характеристики говорихме тук. Обръщайте особено внимание на състава, посочен на етикета от производителя. Той обикновено е 100% памук или с до 10% еластан. Доверете се на българските производители, които следват утвърдени стандарти.

 

Щампите /ситопечата/ – не ги подценявайте

-        Изборът на десен на пижамата винаги е труден, особено при днешното разнообразие. Трудно бихте се ориентирали дали картинката на пижамата, която сте харесали, ще остане дълго време цветна и „на място“. Ако е с ниско качество, обикновено при едно-две пранета избелява и започва да се бели.

В Step by Step ще откриете дамски пижами, мъжки пижами, детски пижами, нощници, с проверено качество на щампите и на ситопечата. Трябва да сме сигурни в това, което Ви предлагаме, затова и залагаме на доказали се във времето български производители.

 

Размерът и еластичността на материите – важни при избора

-        За да се чувствате комфортно, Вашата пижама трябва да е леко свободна и да не Ви притеснява при сън. Все пак това е строго индивидуално за всеки човек, според неговите предпочитания. Избирайки размер, разгледайте добре състава на продукта – какъв процент еластан има в материята, дали е вталена кройка, дължина, еластична талия… и тогава направете своя избор. Всичко това трябва да е включено в описанието на продукта, както ние от Step by Step се стараем.

 

Багрилата на материите

-         Важно е да бъдат безвредни, устойчиви и ярки. Все повече производители залагат на висококачествени материи, обагрени по нови технологии с антиалергични оцветители. Устойчивостта на цветовете при естествената експлоатация на изделието (пране, сушене, гладене, носене),  трябва да е висока, за се радвате дълго на своята любима пижама. :)

 

Използването на различни видове машинни шевове, биета, ластици

-         И тук, като при бодитата, тези детайли са от голямо значение.

Например, обточеното с лек ширит деколте на пижамата или нощницата няма да позволи тя да се разтегне при носене. Качествените подгъви, с един троен шев, който се нарича „триола“, ще попречат да се разшие подгъва още на първото пране, както често може би Ви се е случвало. Широкият ластик на талията на пижамата също допринася за комфорта при сън. Пижамите и нощниците не трябва да имат и обемни или изпъкнали шевове, за да не пречат на добрия сън.


Стилните  пижами с високо качество са добра възможност да си осигурим спокоен сън, и удобство в определените за мързелуване и излежаване дни у дома.

 

Надяваме се да сме Ви били полезни и изборът на пижама или нощница да се превърне в удоволствие за Вас!

Сигурни сме, че ще се справите повече от добре, следвайки нашите съвети, и ще се радвате дълго време на качествено спално облекло. :)


 

Екипът на Step by Step