Връщане и замяна

1. Имате право да откажете получаването на заявената за покупка стока, както и да върнете същата за замяна в срок от 14 работни дни, ако е налице едно от следните условия:

1.1. Доставената стока не съответства на заявената за покупка и това може да се установи чрез обикновен преглед при доставката.

1.2. Има несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката. Имате право да заявите подмяна на размер или артикул, фигуриращ в първоначалната Ви поръчка, в срок не по-дълъг от 14 работни дни от датата на получаване на поръчката. В този случай е необходимо да върнете пратката на адрес: гр. Варна  9000, ул. „Архитект Мирчев" № 8, ет. 2.

1.3. Несъответствие между заявената и доставената стока може да бъде:

  • констатирани липси;
  • дефект на стоката;
  • несъответствие с обявения размер;
  • несъответствие с обявената търговска марка.


2. При несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, имате право в срок от 14 работни дни, без да дължите обезщетение или неустойка и без да посочвате причина, да върнете получените артикули.

Имате право да изберете някоя от следните опции:

- замяна на конкретния артикул за същия без дефекти;

- замяна на конкретния артикул за същия, но в друг цвят или размер;

- замяна на конкретния артикул за съвсем друг артикул при изравняване на цените (може да доплатите, ако другият артикул е по-скъп, може да изберете два артикула за същата цена, може да ви бъде възстановена разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от първоначално платената цена).

- възстановяване на платената сума.

Step By Step възстановява сумата на поръчката, включително и разходите за доставка.

Транспортните разходи за връщане и замяна са за Ваша сметка, освен в случаите, когато:

- получената стока явно не съответства на заявената в поръчката;

- грешката е по вина на Step By Step.

 

3. Връщането се допуска при следните условия:

3.1. Заявката за връщане на стоката е подадена писмено на посочения от Step by Step електронен адрес за кореспонденция, в срок от 14 работни дни, считано от датата на получаване на поръчката. Заявката трябва да съдържа трите имена на клиента, направил поръчката, телефон за връзка, лична банкова сметка на клиента, на която да бъде възстановена заплатената от него сума за стоката.

3.2. Стоката е в добър търговски вид (не е скъсана, носена, надраскана, прана, гладена, с аромати), с оригинална опаковка, оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от Step by Step – фактура, касов бон.

3.3. Не се допуска връщане и замяна на дамски бодита!

 

4. Връщане на суми

Начините за плащане на поръчки от електронния магазин Step By Step са плащане с наложен платеж и плащане по банков път.

Връщането на суми, платени по един от двата възможни начина, се извършва след заявка на посочения от Step by Step електронен адрес за кореспонденция - step@stepbg.com. Заявката трябва да съдържа трите имена на клиента, направил поръчката, телефон за връзка, лична банкова сметка на клиента, на която да бъде възстановена заплатената от него сума за стоката.

 

5. Срок за възстановяване на суми, платени с наложен платеж или по банков път

- Step By Step ще Ви възстанови платената сума в срок от 14 работни дни, считано от датата, на която получим върнатата стока и при неустановяване на увреди по нея.

- Step By Step не носи отговорност при попълнени неверни данни по време на регистрация, както и в заявката за възстановяване на суми, от което може да произтече забавяне на срока за възстановяване на сумата или възникване на други неудобства за клиента.